20-06-2022

Langste stormbaan Volendam SBS

Langste stormbaan van de wereld staat in Volendam: 'Uitlopen valt niet mee'

Terwijl in heel Nederland de zon schijnt, stormt het in Volendam. Op de baan weliswaar, want op de voetbalvelden van FC Volendam en RKAV Volendam staat de langste stormbaan ter wereld. 1.200 kinderen gaan proberen om het einde te halen.

Precies 806 meter, zo lang is de stormbaan in Volendam: een wereldrecord. Meer dan duizend schoolkinderen en nog een heleboel andere fanatiekelingen bestormen donderdag voor een kleine bijdrage de baan. Daarmee wordt geld opgehaald voor Stichting Huis aan het Water, waar kankerpatiënten en hun familieleden even tot rust kunnen komen.

'Stormbaan uitlopen valt niet mee'

Organisator Lucas Keizer is erg enthousiast over de stormloop. "We hebben een keer met een paar vrienden gekeken hoe we een wereldrecord kunnen vestigen in Volendam", vertelt hij aan Hart van Nederland. "We wilden het proberen met springkussens en benaderden een aantal organisaties om ze hier naartoe te halen. En dat is gelukt!"

Volgens Keizer zullen in totaal 1.200 kinderen "en nog wat volwassenen" de stormbaan proberen 'uit te lopen'. "Ik heb het zelf al geprobeerd en het valt niet mee", erkent de initiatiefnemer. "Ik heb hem helemaal uitgelopen, maar en aantal anderen hebben het niet gered. Sommige elementen zijn wel negen meter hoog."

Liever op springkussen dan in klas

De kinderen die donderdag de stormbaan mochtend bestormen zijn in ieder geval helemaal blij. "Ik heb er zin in", zei een jongen voordat hij het springkussen op ging. "Anders had ik wiskunde, Nederlands en geschiedenis gehad. Gelukkig loop ik dat nu mis. Ik ben er trots op dat dit allemaal in Volendam gebeurt."

Ook een ander meisje heeft er zin in. "Ik zie wel hoe het gaat", vertelt ze. "Ik denk ook niet dat ik het vol ga houden. Ik voetbal hier bij Volendam, dus ik heb wel een beetje conditie denk ik." In de avond was het tijd voor de volwassenen om een persoonlijk record te vestigen en daarna is het over met de pret: de langste stormbaan ter wereld staat namelijk maar één dag.

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/opmerkelijk/langste-stormbaan-van-de-wereld-staat-in-volendam-uitlopen-valt-niet-mee