20-06-2022

Langste stormbaan van Nederland Linda

WERELDRECORD VOOR VOLENDAM MET LANGSTE STORMBAAN TER WERELD: 'HET IS GELUKT!'

 

17.06.2022 | 11:50 UUR | NIVINE DE JONG

Op de voetbalvelden van FC Volendam en RKAV Volendam staat de langste stormbaan ter wereld. De baan telt maar liefst 806 meter. Een flinke ren, dus.

Het levert een plekje op in het Guinness Book of Records.

LANGSTE STORMBAAN TER WERELD

Meer dan duizend schoolkinderen en nog een heleboel andere fanatiekelingen bestormden gisteren voor een kleine bijdrage de baan. Daarmee is geld opgehaald voor Stichting Huis aan het Water, waar kankerpatiënten en hun familieleden even tot rust kunnen komen.

Organisator Lucas Keizer is erg enthousiast over de stormbaan. “We hebben een keer met een paar vrienden gekeken hoe we een wereldrecord kunnen vestigen in Volendam”, vertelt hij aan Hart van Nederland. “We wilden het proberen met springkussens en benaderden een aantal organisaties om ze hier naartoe te halen. En dat is gelukt!”

NEGEN METER HOOG

Volgens Keizer is de stormbaan niet mals. “Ik heb het zelf al geprobeerd en het valt niet mee. Ik heb hem helemaal uitgelopen, maar een aantal anderen hebben het niet gered. Sommige elementen zijn wel negen meter hoog.”

De kinderen die donderdag de stormbaan mochten bestormen, deden dit maar al te graag. Zeker tijdens schooltijd. “Ik heb er zin in”, zei een jongen voordat hij het springkussen op ging. “Anders had ik wiskunde, Nederlands en geschiedenis gehad. Gelukkig loop ik dat nu mis. Ik ben er trots op dat dit allemaal in Volendam gebeurt.”

https://www.linda.nl/nieuws/binnenland/wereldrecord-volendam-langste-stormbaan-ter-wereld/