Samen in beweging
Sportfest Volendam
Meer informatie

Over ons

Het Sportfestival Volendam is ontstaan met de gedachte om onze doelstelling bekendheid te geven. De vrijdag (overdag) staat in het teken van de jeugd zodat de kinderen kennis kunnen maken met diverse soorten sport en educatie.

De jeugd te laten ervaren dat sport net zo leuk is als de PlayStation en de bewustwording van lichamelijke klachten bij langdurig gebruik van de telefoon en Ipad! Sport trekt mensen aan en brengt mensen bij elkaar, die anders moeilijk bereikbaar zijn.

Onze Missie is om te laten ervaren dat natuurlijke voeding, een juiste mindset en beweging onlosmakelijke pijlers zijn voor een mentaal en fysiek gezonder leven. Het is de ervaring die de mensen doet veranderen. Alleen deze ervaring leert ze anders kijken.

Specialisten

Al snel bleek Zwembad De Waterdam de meest geschikte locatie om het evenement te organiseren. De volgende stap was het betrekken van de gemeente Edam-Volendam bij de plannen. Gelukkig juichte het lokale bestuur het idee voor Sportfest toe. De voorbereidingen konden doorgaan. Een team van specialisten begon te vergaderen over de uitvoering van het idee.

Organisatieteam

Het Sportfest-organisatieteam bestaat verder uit een team-coördinator, een les-coördinator, een sportmarkt-coördinator, de coördinator van de food area, workshops en clinics coördinator en om het evenement vlekkeloos te laten verlopen is er organisatiestructuur opgezet.

Enthousiast

De vaste kern vrijwilligers van Sportfest bestaat uit vijfentwintig mensen. Verder zullen zestig vierdejaars-studenten van het CIOS meehelpen het festival te laten slagen. Onder begeleiding van een docent zullen zij meewerken in het kader van een stageproject. In totaal zullen zo’n honderdvijftig vrijwilligers hun medewerking verlenen aan Sportfest.

Doelstelling

Een tabletnek. Een iPhonepols.

Weg van de iPad en PlayStation. "We laten tijdens het Sportfestival onder meer zien wat de consequentie is voor jouw lichaam als je de hele dag voorover gebogen staat. Je kunt bijvoorbeeld problemen krijgen met je nek of pols. Die bewustwording willen we aan de jeugd overbrengen."

Het is een educatief Sportfestival met verschillende sporten - bekend en onbekend - die zich laten zien in de vorm van clinics en trainingen, net als kramen met gezond voedsel en de nieuwste sportproducten.