Fit personeel presteert beter
Teambuilding
De basis van een gezonde onderneming

Bedrijven

Sportfest Volendam geeft zaterdagochtend 13 juni 2020 voor bedrijven een clinic die de bewustwording van lichamelijke klachten en goed slapen onder de aandacht brengt in samenwerking met diverse bekende professionals in deze branche.

Gezonde werknemers die lekker in hun vel zitten, zich betrokken voelen bij de onderneming en nauwelijks ziek zijn. Die zijn hun gewicht in goud waard. Ze zijn productiever, dragen bij aan de goede sfeer en zijn de ruggengraat van je onderneming. Zou je hele personeelsbestand maar bestaan uit fitte werknemers, dan zou je dat zeker merken aan de omzet …. Dat kan!

Verhoging

Pensioenleeftijd

De gezondheid en vitaliteit van werknemers is sinds de verhoging van de pensioenleeftijd voor ondernemers een actueel onderwerp geworden. Nu je werknemers langer moeten doorwerken is hun vitaliteit van een nog groter belang voor de financiële gezondheid van je onderneming. Je wilt immers niet ten onder gaan aan kosten voor ziekteverzuim of arbeidsintegratie.

Hoe langer je werknemers gezond en vitaal zijn, des te langer kunnen zij hun werkzaamheden optimaal uitvoeren.

“Maar liefst 75% van de werknemers geeft aan graag door de werkgever ondersteund te willen worden in het werken aan hun gezondheid.”

Dit is je kans! Door werknemers te helpen de meest fitte versie van zichzelf te worden (én te blijven) voorkom je hoge kosten op het gebied van ziekteverzuim en vroegtijdig uitval.

Kortom, het is niet alleen een uitstekende vorm van ziekteverzuimpreventie maar draagt ook nog eens actief bij aan de (financiële)gezondheid van je onderneming.

Fitte werknemers

Zo pak je dat aan

De meeste ondernemingen die ‘iets’ met gezondheid willen aanbieden aan hun werknemers, bieden hen – bijvoorbeeld – een fitnessbedrijfspas. Een mooi initiatief, maar zoals één zwaluw nog nog geen zomer maakt, zo maakt een bedrijfsfitnesspas nog geen gezonde werknemer.

Fit word je door een combinatie van gezonde voeding, regelmatig ontspannen, goede nachtrust en genoeg lichaamsbeweging. Voor gezonde en fitte werknemers en een minimum aan ziekteverzuim is het dan ook noodzakelijk dat de werknemers aan al deze aspecten kunnen werken. Daarnaast is professionele ondersteuning erg belangrijk voor het behouden van het resultaat. Je wilt immers niet dat je werknemers na een paar weken gedemotiveerd raken en afhaken.

Fitte werknemers en

Gezonde bedrijven

Het bedrijfsprogramma van Sportfest Volendam biedt uitkomst voor ondernemers die:

  • Hun kosten voor ziekteverzuim en re-integratie willen zien dalen.
  • Die zich realiseren dat de gezonde toekomst van hun onderneming mede afhangt van de gezondheid en vitaliteit van hun werknemers.
  • Die de verhoging van de pensioenleeftijd door de overheid aan willen grijpen om hun werknemers bij te staan om niet alleen gezondere mensen maar ook gezondere werknemers te worden.
  • Tegelijkertijd ook de teamspirit op kantoor nóg beter willen maken.

Voor meer info of meld je aan op bedrijven@sportfestivalvolendam.com